Rail Action Day

Aproape 50 de polițiști de la transporturi, economic, ordine publică și rutieră au acționat în cursul zilei de ieri, în județul Bistrița-Năsăud, în cadrul acțiunii RAIL ACTION DAY

În perioada 13 – 14 noiembrie 2019, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, participă la o acțiune, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce are ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice.

Peste 2.500 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

În județul Bistrița-Năsăud, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au verificat 28 de centre de colectare a deșeurilor metalice, iar ca urmare a neregulilor constatate, au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 35.000 de lei și au confiscat numerar în sumă de 200 de lei. Din totalul acestora, 13 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 și 3 conform Legii 252/2003.

Acțiunile polițiștilor au vizat mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice și centre de colectare a deșeurilor metalice. Totodată, polițiștii de transporturi au efectuat verificări în 5 staţii şi triaje feroviare din județ, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate.

De asemenea, în urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au constatat, în flagrant, 2 infracțiuni la regimul rutier. Ca urmare a neregulilor constatate, rutieriștii au retras 2 certificate de înmatriculare și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002.