Reciclare deșeuri electrice

Municipiul Bistrița se află pe harta participanților la a doua ediție a Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, eveniment ce a fost organizat pentru prima dată în 2018 pentru a promova colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din întreaga lume. Autoritățile locale și Serviciul Local de Colectare Bistrița Năsăud încurajează cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania ce va avea loc în perioada 21-26 octombrie în Municipiul Bistrița.

Ca întotdeauna, Municipiul Bistrița susține protecția mediului înconjurător și transmite mesajul responsabilității față de mediu. Inspirați de realitatea occidentală în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, organizăm, cu sprijinul colaboratorilor noștri, o campanie de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Cetățenii din Bistrița au astfel ocazia să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice! Această inițiativă a fost dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, alături de 86 de organizatii din 42 tari de pe 6 continente.

Volumul deșeurilor electrice crește la nivel global cu o rată de 3-4% anual. Conform estimărilor în 2025 se vor genera circa 60 de milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. Vă puteți imagina că această cantitate este echivalentul a 290.000 de Statui ale Libertății?

Scopul evenimentului este de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil, fiind susținută și de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.
 
Cum colectăm DEEE? Cetățenii din Municipiul Bistrița au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare!

  • În intervalul 21-26 octombrie, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil zilnic, între orele 9-17.
  • Cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate, le pot aduce la Centrul de Colectare permanent din Str. Zefirului, nr. 1, acesta fiind deschis de luni până vineri, între orele 9.00-14.00
  • 28 octombrie 2019, la Centrul de Colectare, începând cu ora 12.00: Tombolă pentru toti deponenții din campanie! Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile sunt: patru  mixere, patru blendere și patru mașini de călcat.