”România reciclează”

Marți, 7 mai 2019, între orele 10.00 – 13.00, localnicii din Ilva Mică (Bistrița-Năsăud) vor preda echipamentele electrice și electronice vechi și acumulatorii portabili uzați spre reciclare, în cadrul campaniei „România reciclează” organizată de Asociația Environ și Asociația SNRB în parteneriat cu Primăria Ilva Mică.

Mai multe informații despre campaniile de colectare regăsiți aici: http://reciclamimpreuna.ro/event/ilva-mica-recicleaza/

Detalii despre „Romania reciclează”

Sub sloganul „DEEEgeaba păstrezi deșeurile de echipamente electrice și electronice. Reciclează-le și câștigi premii pe loc!”, Environ și Asociația și SNRB, în parteneriat cu autoritățile publice locale derulează în perioada 15 aprilie – 30 iunie 2019 o nouă campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate din gospodării.

Aflat la a treia ediție, programul „România reciclează” are drept obiective creșterea nivelului de conștientizare al populației cu privire la importanța colectării selective și reciclării și încurajarea formării unor obiceiuri responsabile față de mediul înconjurător.

Campania urmărește totodată potențarea cantităților de aparate electrice vechi colectate și trimise către reciclare în vederea onorării angajamentelor luate de țara noastră în domeniul protecției mediului și protejării sănătății cetățenilor.

Conform celor mai recente date publicate de Eurostat, în 2016 România s-a clasat pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (media colectată pe cap de locuitor a fost de 1,6 kg, iar media europeană de 8,9 kg). Acest lucru este condiționat de obiceiurile de achiziție ale românilor, dar și de nivelul de trai mai scăzut, în comparație cu alte țări din UE.