Rombat crește salariile și în acest an

Renegocierea contractului colectiv de muncă care a avut loc în luna martie 2019 între conducerea companiei și Sindicatul Liber Rombat s-a finalizat încă o dată cu creșterea salariilor pentru angajați. Creșterea din acest an va fi de 6% pentru muncitori și de 7% pentru personalul Tesa, la care se adaugă și alte beneficii.

Beneficiile care se adaugă veniturilor salariale sunt asigurare privată de sănătate, zile de concediu minim de 22 zile cu creștere progresivă în funcție de vechime, primă de vacanță, bonusuri cu diverse ocazii (Paște, Crăciun, zile naștere, 8 martie, 1 iunie) și altele.

Politica de salarizare adoptată se concentrează pe motivarea și susținerea unei satisfacții crescute în rândul angajaților și pentru motivarea angajaților de a rămâne în unitate.

Prin comparație cu salariu mediu brut realizat în anul 2018 pe total economie de 4.488 lei, Rombat reușește o depășire cu 5,2%, realizând un salariu mediu brut de 4.722 lei (fără conducerea executivă Rombat). De asemenea, față de salariului mediu brut calculat pentru județul Bistrița-Năsăud de 3.472 lei, salariul mediu brut la Rombat este cu 36% mai mare.

Începând cu luna martie 2019 la Rombat salariul de încadrare cel mai mic este de 2.895 lei, la care se adaugă  bonusuri lunare și anuale (de Paște, Crăciun, prima de vacanță, zile naștere, 1 iunie).

Pentru anul 2019 se prevede că salariul mediu brut să fie peste 5.000 lei

Dezvoltarea angajaților este o prioritate pentru Rombat, care investește în mod continuu în acest domeniu. În același timp, Rombat oferă șanse de dezvoltare a carierei tuturor angajaților.

SC ROMBAT SA