Rural SMEs – Info Day

Proiect Rural SMEs – INFO DAY – 20.06.2019

Proiectul „Politici de dezvoltare a antreprenoriatului și IMM-urilor inovative din mediul rural – Rural SMEs”, finalizează prima etapă, aceea de învățare, urmând ca începând cu 1 iulie 2019 să debuteze etapa a doua, implementarea Planului de Acțiune menit să contribuie la îmbunătățirea măsurilor de sprijin pentru antreprenoriatul inovativ din mediul rural. La data de 20 iunie 2019, în cadrul proiectului va fi organizată INFO DAY, atât la sediul Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, cât și itinerant la Teaca. În această zi, organizația noastră va pune la dispoziția IMM-urilor din mediul rural informații utile cu privire la măsurile care vor fi implementate prin Planul de Acțiune și nu numai. 

Început la 1 ianurie 2017, proiectul „Politici de dezvoltare a antreprenoriatului și IMM-urilor inovative în mediul rural – Rural SMEs”, implementat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, alături din partenerii din Spania, Irlanda, Slovenia, Grecia, Ungaria și Portugalia, urmărește creșterea calității măsurilor de sprijin pentru antreprenorii din mediul rural, prin schimburi de experiențe, identificarea de bune practici și implementarea lecțiilor învățate în cadrul parteneriatului,  prin planuri de acțiune regionale menite să ofere soluții pentru îmbunătățirea activităților antreprenoriale din mediul rural.

În prima etapă a proiectului au fost realizate studii privind nevoile IMM-urilor din mediul rural în domeniul inovării și a fost realizată o analiză SWOT. Au fost efectuate șapte schimburi de experiență transnaționale între partenerii proiectului, iar bunele practici identificate urmează a fi valorificate prin Planul de Acțiune, realizat de asemenea în această perioadă. Acesta urmează a fi implementat în cea de a doua etapă a proiectului. Instrumentul de politică ales pentru a fi îmbunătățit în cadrul proiectului este Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, prin activitățile cuprinse în Planul de Acțiune, propunându-ne să producem o apropiere între program și IMM-urile interesate.

În data de 20 iunie 2019, simultan la sediul Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud și la societatea UNIC SILVAGRO SRL Teaca, va avea loc o zi de informare, INFO DAY, în cadrul căreia antreprenorii din mediul rural vor primi informații utile cu privire la lecțiile învățate din schimburile de experiență transnaționale și măsurile care vor fi implementate prin Planul de Acțiune.

Așadar, vă invităm să participați la INFO DAY, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, din Bistrița, Str. P. Ispirescu, nr. 15A sau la UNIC SILVAGRO SRL Teaca, să aflați mai multe detalii despre măsurile de sprijin care vor fi acordate IMM-urilor din mediul rural in perioada 1 iulie 2019 – 30 iunie 2021.

Informații suplimentare privind acest proiect pot fi obținute vizitând pagina web: https://www.interregeurope.eu/ruralsmes/.