Sancțiuni date de jandarmi

INSPECTORATUL DE JANDARMI JDUEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Nu au purtat masca de protecție în magazin și au fost avertizați de jandarmi cu privire la respectarea măsurilor legale

Pe perioada minivacanței de Rusalii, jandarmii au continuat acțiunile preventive și de informare a populațieidar și cele de verificare a respectării măsurilor stabilite pentru spațiile publice, care trebuie respectate pe perioada stării de alertă: mijloacele de transport în comun, lăcașuri de cult, magazine și terase.

 Pe parcursul acestor misiuni s-a constatat faptul că în mare parte bistrițenii cunosc și respectă reglementările legale în vigoare, dar au fost constatate și excepții.

În perioada 5-8 iunie a.c. au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 6.500 lei, pentru abateri de la legislația legală în vigoare. Astfel, au fost aplicate sancțiuni pentru cerșetorie, tulburarea ordinii publice, adresarea de cuvinte și expresii jignitoare, provocarea unor scandaluri, fumatul în spațiile de joacă pentru copii, atragerea unor persoane de sex opus pentru întreținerea de raporturi sexuale, cu scopul obținerii de foloase materiale, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat, respectiv refuzul declinării în identității în fața agentului constatator.

Totodată jandarmii au constatat și abateri privind nerespectarea unor măsuri stabilite pentru perioada de alertă, astfel: lipsa purtării măștii de protecție în interiorul unor magazine. Numai pentru aceste abateri jandarmii au aplicat amenzi de 1.500 de lei și 9 avertismente scrise.

Informații suplimentare

Conform legii nr. 55 din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID -19„nerespectarea de către persoanele fizice a măsurii individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor” stabilite conform art. 5 alin. 2, lit. d, constituie contravenție iar sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 2.500 lei și se aplică conform art. 66, lit. a.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul