Săptămâna Europeană a Mobilității

Săptămâna Europeană a Mobilității la final!

Saptămâna Europeană a Mobilităţii a debutat în anul 2002 cu sprijinul Comisiei Europene, Directoratul General de Mediu, pentru a trage un semnal de alarmă asupra poluării urbane şi a contribui la creşterea calităţii vieţii în mediul urban.

Saptămâna Europeană a Mobilităţii a fost marcată la Bistriţa, în perioada16 – 22 septembrie 2019 și de către Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud prin Centrul de Informare Europe Direct Bistriţa  printr-o serie de activități de promovare a mobilității urbane durabile.

In perioada 16-22 septembrie s-a desfășurat “Săptămâna Europeană a  Mobilitatii”, manifestare care a inclus o serie de evenimente ce au avut menirea de a creste nivelul de constientizare cu privire la efectele intensificarii traficului motorizat în centrele urbane și a importanței unui mediu urban sănătos.  Scopul acțiunilor a fost acela de a promova mijloace de transport eficiente din punctul de vedere al resurselor, cum ar fi mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, ca alternativă la autoturismele personale, care continuă să domine transportul urban.

Punctul de greutate l-a constituit acțiunile organizate în data de 22 septembrie 2019 în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistrița. Cu această ocazie membrii echipei CIED Bistrița au pus la dispoziția participanților la concursurile organizate o gamă variată de materiale și au răspuns întrebărilor cetățenilor prezenți la standul amenajat în Piața Centrală. În cadrul evenimentului au fost organizate concursurile „Senioara, seniorul și juniorul bicicliștilor” și „Familia pe două roți”.

Totodată trofeul pentru „Senioara bicicliștilor” a revenit doamnei  Popovici Adolfina de 58 ani, locul 1 la categoria cel mai vârstnic biciclist a fost ocupat de domnul Andresi Ioan de 68 de ani, iar  cea mai tânără biciclistă din acest an a fost Tiniș Maria de 3 ani. Trofeul la concursul „Familia pe două roți” a revenit familiei Moldovan, familie compusă din 6 membri, care au îmbrățișat  de la mic la mare un stil de viață sănătos .

Echipa Centrului de Informare Europe Direct  a premiat câștigătorii locului 1 cât și pe cei situați pe locurile 2 și 3  cu accesorii pentru bicicletă.