”Săptămâna meseriilor”: Concursul ”Descoperă Bistrița-Năsăud”

Liceeni pasionați de domeniul turismului au concurat în cadrul concursului „Descoperă Bistrița-Năsăud”

Ultimul concurs inclus în „Săptămâna meseriilor” a avut loc astăzi, 28 martie, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud. Intitulat „Descoperă Bistrița-Năsăud” acesta a fost dedicat elevilor de la specializarea „Tehnician în turism” și a fost organizat cu sprijinul partenerului oficial Sfara Tours Bistrița. „Săptămâna meseriilor” se va încheia vineri, 29 martie 2019, la Hotel „Codrișor” Bistrița, cu premierea participanților la cele 4 concursuri.

„Săptămâna meseriilor”, aflată la cea de a treia ediție, este organizată de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrița, și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Primăriei Bistrița, Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Casei Corpului Didactic Bistrița-Năsăud și partenerilor din mediul de economic.

Astăzi, 28 martie, a avut loc cel de al patrulea concurs organizat în cadrul „Săptămânii meseriilor – ediția 2019”, dedicat elevilor de la specializarea „Tehnician în turism”. Astfel, 10 elevi de la două licee din județul Bistrița-Năsăud au avut ocazia de a-și demonstra creativitatea și cunoștințele prin realizarea de materiale de promovare turistică.

Din partea Liceului cu Program Sportiv Bistrița au participat elevii Alina Papuc, Cristina Moțoc și Alexandra Toncean, coordonați de doamna profesor Orsolja Nădășan, și elevii Mihai Barbu, Cristian Bolfa și Diana Király, coordonați de doamna profesor Loredana Pop. Acestora li s-au alăturat în competiție elevii Ionela Vesa, Loredana Sărmaș, Ionela Scurtu și Olimpiu Hognogiu din cadrul Liceului Tehnologic Economic Năsăud, coordonați de doamnele profesor Camelia Buhai și Georgina Gavriloae.

În cadrul concursului, tinerii participanți au prezentat reprezentanților organizatorilor materiale de promovare realizate de ei: interviuri cu personalități importante din domeniu, precum doamna Virginia Linul; materiale digitale de promovoare a unor zone turistice importante precum Centrul Istoric al municipiului Bistrița, valea Someșului și munții Rodnei; și aspecte inedite mai puțin cunoscute ce pot fi valorificate, cum sunt legendele cetății medievale a Bistriței și produsele tradiționale locale. La final, elevii au avut ocazia de a discuta cu reprezentantul Sfara Tours Bistrița, domnul Zsolt Dosa, acesta felicitându-i pentru munca depusă în cadrul competiției și oferindu-le sfaturi prețioase legate de viitoarea lor carieră.

Premierea câștigătorilor celor 4 concursuri de meserii organizate săptămâna aceasta va avea loc vineri, 29 martie 2019, la Hotel „Codrișor” Bistrița, începând cu ora 10.00.