”Săptămâna meseriilor”: Concursul ”Sudorul european”

Elevi de la trei licee din județ au concurat într-o competiție dedicată tinerilor sudori

Cel de-al treilea concurs desfășurat în cadrul „Săptămânii meseriilor” a adus împreună elevi de la trei licee din județul Bistrița-Năsăud pentru a-și demonstra competențele în domeniul sudurii. Acesta a avut loc astăzi, 27 martie, la Comelf SA, partener oficial și gazdă a concursului. Activitățile incluse în șirul de evenimente „Săptămâna meseriilor” sunt organizate de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrița, și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Primăriei Bistrița, Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Casei Corpului Didactic Bistrița-Năsăud și partenerilor din mediul de afaceri.

Concursul „Sudorul european”, aflat anul acesta la cea de a treia ediție, a presupus o întrecere strânsă între mai buni elevi din unități de învățământ ale județului Bistrița-Năsăud cu specializarea „sudor”: Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița, Școala Profesională Târlișua și Liceul Tehnologic „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului. Astfel, la concurs au participat următoarele echipe de elevi:

Echipa „Poli Prundu-Bârgăului”, reprezentând Liceul Tehnologic „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului, alcătuită din elevii Mircea-Cristian Dinu, Alexandru Burcutean și Ionuț Dura, coordonați de profesorii Leon Moișan și Daniel Marin Mesaroș;

Echipa „Sudor pentru România”, reprezentând Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița, alcătuită din elevii Viorel Ionuț Talabă, Dănuț Valeruț Pop și Valeriu Marius Ustini, coordonați de profesorul Grigore Nath;

Echipa „Sudorii Țibleșului”, reprezentând Școala Profesională Târlișua, alcătuită din elevii Ioan Cocian, Alin Daniel Horoba și Ionel Dumitru Rus, coordonați de profesorul Andrei Mate.

Tinerii participanți au avut de efectuat lucrări de sudură complexe în cadrul concursului, sub îndrumarea experților din cadrul COMELF SA, și au beneficiat de sfaturi importante legate de viitoarea lor carieră.

Șirul de evenimente continuă la data de 28 martie, cu concursul „Descoperă Bistrița-Năsăud”. Acesta va aduce în fața reprezentanților Sfara Tours Bistrița elevi de la specializarea „tehnician în turism” pentru a-și prezenta materialele de promovare a județului realizate în cadrul competiției. Evenimentul se va desfășura la sediul Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, începând cu ora 10.00. Premierea participanților va avea loc la data de 29 martie 2019, la Hotel „Codrișor” Bistrița.