Școala de la 8 la 5

Școala „de la 8 la 5” transformă școala într-o comunitate pentru scăderea abandonului școlar.

În Parlament am reușit să adopt legea care obligă primăriile să asigure Conexiune la internet în școli, să asigure echipamentele necesare pentru colectarea selectivă și recent am introdus în circuit finanțare de la bugetul local pentru funcționarea programului Școală după școală dar și interzicerea colectării fondului școlii de către personalul de conducere.

În viitorul program de guvernare ne propunem să creștem calitatea învățământului prin reorganizarea programului.

Școala „de la 8 la 5” înseamnă că în intervalul 8.00-17.00 elevii participă la orele de studiu dimineața, la prânz au parte de o masa caldă, iar după-amiază se pot implica în activități opționale cum ar fi teme, activități sportive sau cluburi de interes. Participarea elevilor la activități extrașcolare duce la îmbunătățirea calității vieții copiilor și a rezultatelor lor la învățătură. Practic, un astfel de orar transformă școala într-o comunitate pentru scăderea abandonului școlar.

Programul oferă oportunitatea părinților de a-și putea lua copilul de la școală după terminarea serviciului. Și oferă de asemenea sprijin familiilor monoparentale sau părinților care nu au cu cine să își lase copiii.

Nu degeaba avem nevoie de minim 6 % din PIB. Această propunere făcută de USRPLUS va fi un efort substanțial. Va trebui să organizăm săli de mese pentru ca O masă caldă în școli sa ajunga in mai mult de 150 de unități de învățământ . O să avem nevoie de mai multe cadre didactice bine pregătite.

Cea mai bună investiție emste în copiii noștri pentru că totul pornește de la Educație!

Pe 6 decembrie merge la vot și alegem o Românie fără hoție!

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport

președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați