Școala de Mers pe Munte

Școala de Mers pe Munte a ajuns la a cincea ediție: proiectul organizat de Asociația Tășuleasa Social în parteneriat cu Coca-Cola HBC România a deschis perioada de înscrieri pentru încă 200 de participanți

Proiectul de educaţie montană Şcoala de Mers pe Munte, organizat de Asociația Tășuleasa Social în parteneriat cu Coca-Cola HBC România, a deschis înscrierile pentru ediția din acest an. 200 de persoane, împărțite în 8 grupe, vor avea ocazia să participe gratuit în perioada 31 iulie – 18 august 2019 la cursuri teoretice şi la drumeţii în Munţii Călimani, totul cu scopul de a ȋnvăţa să meargă pe munte într-un mod etic şi responsabil.

Proiectul va fi prezentat în cadrul unor ateliere cu noțiuni elementare pentru oricine e interesat de drumeția montană în următoarele orașe: Mediaș, Sighișoara, Alba Iulia, Deva, Drobeta Turnu Severin, Reghin, Suceava și Bacău, precum și prin transmisiuni live pe pagina proiectului.

Şcoala de Mers pe Munte este un proiect de educaţie montană necomercial, destinat persoanelor cu vârsta peste 18 ani din România şi Republica Moldova, în cadrul căruia li se prezintă cunoştinţe teoretice şi practice, în mod structurat. Proiectul contribuie, în acest fel, la valorificarea potenţialului turistic al zonei: Munţii Călimani îi întâmpină pe turişti cu locuri şi peisaje spectaculoase, cu un parc naţional, o amplă reţea de trasee turistice şi localnici primitori.

În cadrul primelor patru ediţii ale Şcolii de Mers pe Munte, 1.000 de persoane au participat la acţiunile programului.

Şcoala de Mers pe Munte este susţinută financiar de Coca-Cola HBC România şi dezvoltată de Asociaţia Tăşuleasa Social și se poate înscrie orice persoană dornică să îşi însuşească un stil de viaţă activ prin acumularea de cunoştinţe necesare mersului pe munte şi prin punerea acestora în practică.

În urmă unui proces de selecţie, se vor forma 8 grupe a câte 25 de persoane și vor participa la cursuri teoretice organizate pe parcursul a 2 zile în campusul Tăşuleasa Social, urmate de 2 zile de drumeţii cu campare în natură. Echipamentul specific de bază, suport cursuri, cazarea și mesele vor fi asigurate în mod gratuit de către organizatori. Drumeţiile se vor desfăşura sub supravegherea unor instructori profesioniști, care au o vastă experienţă în organizarea de drumeții montane.

Mai multe informații despre proiect pot fi obținute accesând următoarele linkuri:

http://www.tasuleasasocial.ro/proiecte/scoala-de-mers-pe-munte/
www.facebook.com/scoalademerspemunte
www.facebook.com/tasuleasasocial

Asociația Tășuleasa Social

Cu un istoric de peste 18 ani, Asociația Tășuleasa Social a dezvoltat proiecte de voluntariat în domenii extinse, de la educația cu privire la mediul înconjurător la promovarea unui stil de viață activ și educația civică a tinerelor generații. Principalele proiecte Tășuleasa Social sunt: acțiuni de împădurire împreună cu voluntari, taberele de copii din campusul propriu, Școala de Mers pe Munte, Maratonul Via-Maria-Theresia, Via Transilvanica, Camionul de Crăciun, sau proiectul Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici. Aceste proiecte se desfășoară în parteneriat cu: Coca-Cola HBC România, Die Johanniter, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Romstal, Autoklass, Endava etc.

Coca-Cola HBC

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, cu vânzări de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă și are operațiuni în 28 de țări, servind o populație de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea. Coca-Cola HBC promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea sa și pentru societatea în care activează. În acest sens, compania furnizează băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în același timp un mediu de lucru deschis și desfășurându-și activitatea într-un mod responsabil, astfel încât să protejeze și să mențină neschimbat mediul înconjurător,contribuind la dezvoltarea socio-economică a comunităților locale. Coca-Cola HBC este lider al industriei de băuturi în Dow Jones Sustainability Index (atât la nivel mondial cât si european) și este totodată inclusă in FTSE4Good Index. Coca-Cola HBC este listată la Bursa de Valori din Londra (LSE: CCH), iar acțiunile sale sunt listate la Bursa din Atena (ATHEX: EEE). Pentru mai multe informații, vizitați www.coca-colahellenic.com. Mai multe informaţii despre Coca-Cola HBC România pot fi găsite pe site-ul www.coca-colahellenic.ro.