Școala de vară Fii eco-responsabil

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud prin Centrul de Informare Europe Direct Bistrița organizează în parteneriat cu Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistrița și Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” din Chișinău, Școala de vară pentru tineri, cu tema “ Fii eco-responsabil”.  Acest eveniment se va desfășura în perioada 17 august-25 august 2020 și va fi alcătuit din ateliere educaționale și de creație online,  având ca acțiune de interes, un concurs de creații  în care fiecare participant va identifica un obiect vechi, a cărui ciclu de viață este considerat încheiat, transformându-l și găsindu-i o nouă utilizare, folosind materiale reciclabile pentru transformarea acestuia.

Evenimentul va debuta online, pe platforma Webex, astăzi, 17 august 2020, începând cu ora 14.00 cu un training referitor la introducerea în economia circulară și prezentarea Regulamentului de concurs.

 Evenimentul se va finaliza în data de 25 august 2020, cu premierea câștigătorilor concursului. Vor fi acordate 3 premii și două mențiuni, constând în vouchere pentru achiziționarea de materiale specifice acțiunilor creative. Pentru evaluarea lucrărilor se va lua în calcul, originalitatea lucrării, reprezentativitatea, materialele reciclate folosite, modul de gestionare al deșeurilor rezultate. 

Comportamentul eco-responsabil este o stare de spirit care se referă în primul rând la adoptarea unor gesturi simple, aparent mici dar cu efect mare, în vederea reducerii cantităţii gazelor cu efect de seră din atmosferă, a cantităţilor de poluanţi, deşeuri, ape uzate şi reducerea consumului de apă, energie, materiale, etc.

Bunăstarea mediului în care trăim depinde de noi și atitudinea prietenoasă pe care o avem față de natură.

Ai grijă de planeta noastră, așa cum ai grijă de tine, în fiecare zi!