Scrisoare deschisă

SCRISOARE DESCHISĂ

Către: Domnul Sorin Cîmpeanu

           Ministrul Educației Naționale

           Doamna Aurelia Dan

            Inspector Școlar General – ISJ Bistrița-Năsăud

De la: Ivan Bogdan-Gruia

          Deputat PSD în circumscripția electorală nr. 6 Bistrița-Năsăud 

Stimate D-le Ministru / Stimată D-nă Inspector General,  

Opinia publică din Bistrița-Năsăud a rămas oripilată la vederea unor imagini reprobabile cu inspectorul școlar Mărioara Jauca.Prezentă la congresul PNL, pe data de 25 septembrie, doamna inspector a oferit în văzul tuturor dovada clară că în învățământul românesc patimile politice nasc monștri comportamentali.

De asemenea, doamna inspector a încălcat flagrant regulile sanitare impuse în pandemie, eschivându-se de la obligativitatea purtării măștii la o adunare publică! Implicit, a instigat la nerespectarea normelor legale.  Totodată, doamna inspector Jauca a confirmat, dacă mai era nevoie, că patima politică devansează spiritul și imaginea învățământului românesc, chiar în plină pandemie.

În aceste circumstanțe, doamna inspector Mărioara Jauca nu mai poate fi un vector decizional în Bistrița-Năsăud. Imaginea sa în fața elevilor, a corpului profesoral  și a părinților fiind compromisă. Sfidarea de a urla la propriu, în plin val 4 al pandemiei, fără mască, din balcon, în capul celor de jos, într-un spațiu închis, unde era om lângă om sfidează pe fiecare părinte și elev din Bistrița-Năsăud, obligat să poarte mască la ore sau și mai rău, să facă școală în sistem online. Dar, regulile aplicabile tuturor dascălilor și elevilor din județ, nu se aplică și doamnei Inspector Jauca.

Învățământul românesc trece printr-o perioadă grea. Cu atât mai mult, un asemenea comportament care face deliciul internetului și reprezintă un model de evitat pentru orice elev din județul nostru, poate aduce grave prejudicii muncii pe care foarte mulți dascăli responsabili o depun în această perioadă grea.

Învățământul nu este maidan și nici sinecură de partid ! În lumina celor prezentate, vă rog să luați de urgență măsurile ce se cuvin și să o demiteți de urgență din funcția de Ispector Școlar pe doamna Mărioara Jauca.

Pentru conformitate, vă transmit atașat imagini și proba video. În întărirea deciziei reflectați asupra faptului că aceste imagini le-au văzut și elevii.

Acționați până nu va fi prea târziu!

Cu aleasă considerație,

Ivan Bogdan-Gruia,

DEPUTAT