SJU: Pacient internat cu gripă

Încă un pacient în cazul căruia Laboratorul de analize medicale al Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a confirmat ieri diagnosticul de gripă (virus gripal tip A) este internat la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 52 de ani din Năsăud, cu numeroase afecțiuni asociate, care inițial s-a prezentat la UPU cu: Sindrom confuziv, Sindrom anemic sever, Traumatism toracic stg. (de 10 zile), Fracturi costale III, VIII, IX, X cu deplasare, Pleurezie stg., Hematom.

Pacientul a fost internat la Secția Anestezie-Terapie Intensivă, evoluția stării sale de sănătate fiind nefavorabilă. În prezent este instabil hemodinamic, intubat, ventilat mecanic, în stare gravă. Nu era vaccinat antigripal.

Este al 4-lea caz de gripă înregistrat, de la începutul anului, la un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

  Ceilalți 3 pacienți cu gripă confirmată, nevaccinați antigripal:

– bărbat, 67 ani (loc. Livezile), virus gripal tip A (confirmat de Institutul Cantacuzino), decedat la Secția ATI;

– femeie, 64 ani (loc. Beclean), virus gripal tip A (confirmat de Institutul Cantacuzino), decedată la Secția ATI;

– bărbat, 62 ani (mun. Bistrița), virus gripal tip A (confirmat de Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca), internat la ATI – în stare critică.

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ BISTRIȚA