Somație plată microgranturi

Ionuț Simionca (PMP): Somez Guvernul să nu mai întârzie nicio clipă plata celor 2000 de euro promiși microîntreprinderilor

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud Ionuț Simionca cere Guvernului să dea drumul plăților de 2000 de euro către întreprinderile mici, fără angajați, și susține că, în multe cazuri, acești bani pot face diferența dintre supraviețuire și faliment.

Mi se pare extrem de important să facem tot ce ne stă în putere pentru sprijinirea revenirii economice a firmelor din Bistrița-Năsăud afectate de criza economică asociată pandemiei. Aproape 30.000 de firme mici din România afectate de Coronavirus așteaptă să fie cuplate la aparate de respirație și Guvernul întârzie să le dea o gură de oxigen. Tocmai de aceea, somez Guvernul să nu mai aplice tehnicile pesediste și să nu mai întârzie nicio clipă plata celor 2000 de euro promiși microîntreprinderilor fără angajați, supranumiți „bani din elicopter” pentru microîntreprinderi, să nu aștepte săptămâna alegerilor gândindu-se că poate astfel să îi păcălească pe români”, a declarat Ionuț Simionca.

În perioada 12-21 octombrie, 29.250 de solicitanți s-au înscris pentru microgranturi de câte 2.000 de euro. Este vorba de ajutoare de stat din fonduri europene și de la buget, pentru redresare din criza COVID-19.

A trecut aproape o lună de la încheierea depunerii cererilor și banii, care puteau să intre automat în contul acestor firme, nu ajuns la cei care au atât de mare nevoie de ei. Poate că Guvernul nu înțelege, dar orice zi e vitală pentru micii întreprinzători. Poate pentru prim-ministru sau pentru miniștrii PNL 2000 de Euro nu contează, dar pentru micii întreprinzători, care au de plătit impozite și taxe, furnizori, chirii și utilități, o sumă de acest gen poate face diferența dintre supraviețuire și faliment.”, a concluzionat deputatul bistrițean.