Sondaj AMG Group

Peste 80% dintre cetatenii judetului Bistrita-Nasaud nu au instalat inca un sistem de securitate acasa, potrivit unui sondaj comandat de AMG GROUP ROMANIA ( amg-romania.ro ) unul dintre cei mai mari instalatori de sisteme de securitate din judet, potrivit cifrei de afaceri.

4 din 10 bistriteni care nu dispun de un sistem de securitate iau in calcul achizitia si montarea unuia in urmatoarele 12 luni. Aproape 50% dintre cei care au in vedere instalarea unui sistem de securitate acasa locuiesc in apartamente la bloc, 46% detin o casa individuala, restul dorindu-si sa instaleze in locuintele de vacanta.

Potrivit sondajului, peste 45% dintre bistriteni considera ca este foarte important ca un sistem de securitate sa fie dotat atat cu alarma, cat si cu monitorizare video si, in plus, sa includa detectoare de fum si gaze, interfoane, automatizari, control acces. 31% dintre respondenti considera ca este suficient ca un sistem de securitate pentru acasa sa fie compus dintr-un sistem de alarma si unul de supraveghere video.

Cele mai utile beneficii ale unui sistem de securitate mentionate de respondentii la sondajul AMG GROUP ROMANIA sunt: asigurarea unui sentiment de confort si siguranta (34%), supravegherea locuintei atunci cand nu e nimeni acasa (30%) si supravegherea impotriva spargerii locuintelor (30%). In acest context, 7 din 10 bistriteni considera ca existenta unui sistem de supraveghere acasa descurajeaza infractorii.

Anul trecut, la nivel national, au fost sesizate peste 23.000 de infractiuni de furt din locuinte, potrivit datelor Inspectoratului General al Politiei Romane, iar in prime cinci luni ale acestui an fiind sesizate 9.210 de infractiuni de furt din locuinte. Potrivit Politiei Romane, analiza infractiunilor de furturi din locuinte evidentiaza o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru savarsirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezulta ca unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijentei proprietarilor in a adopta masuri simple, dar eficiente de autoprotectie, precum instalarea unui sistem de securitate.

Valoarea medie a sistemelor instalate de AMG GROUP ROMANIA in judetul Bistrita-Nasaud este de 2.000 de lei, clientii preferand sisteme de securitate mai complexe, cu tehnologii de ultima generatie, cu softuri si aplicatii mai prietenoase, usor de folosit si care permit o configurare rapida. Tendinta actuala este spre achizitia de produse si sisteme Smart Home, astfel ca producatorii de sisteme de alarma au inceput sa integreze functii smart in alarmele profesionale. Aceeasi tendinta, de a integra noi functii si noi tehnologii, dar fara a face modificari la pret, se regaseste si in categoria sistemelor de supraveghere video, in cele din urma, aceste tipuri de produse devenind tot mai accesibile.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 805 persoane din judetul Bistrita-Nasaud si prezinta o eroare relativa de +/- 3%.

Adrian Ovidiu Moldovan
Reprezentant AMG GROUP ROMANIA