Spațiul Privat Virtual

Spaţiul Privat Virtual – serviciul gratuit, disponibil 24/24

Serviciul Spaţiul Privat Virtual este uşor de accesat, gratuit şi disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică.

Prin utilizarea Spaţiului Privat Virtual evitaţi deplasarea la unitatea fiscală, iar avantajele sunt următoarele:

  • accesul facil, disponibil permanent şi gratuit;
  • posibilitatea de a depune declaraţii prin completarea formularelor online;
  • posibilitatea de a solicita diferite documente (situaţia obligaţiilor de plată, Nota de plată, situaţia contribuţiilor de asigurări sociale declarate de către angajatori, certificatul de atestare fiscală, adeverinţa de venit, cazierul fiscal);
  • posibilitatea de a primi decizii de impunere şi alte acte administrativ fiscale;
  • posibilitatea de a transmite solicitări de asistenţă în domeniul fiscal prin formularul de contact inclus în Spaţiul Privat Virtual;
  • permite obţinerea informaţiilor fiscale privind situaţia personală;
  • prin transmiterea documentelor în mediul electronic sunt economisite atât resursele contribuabililor, cât şi cele ale administraţiei fiscale.

Documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică, asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu.

Contribuabilii care nu deţin calculator personal sau nu dispun de o conexiune la internet sunt invitaţi în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Bistrita sau al unităţilor fiscale teritoriale (Beclean Nasaud si Singeorz Bai), unde au la dispoziţie calculatoare în sistem self service, în vederea accesării serviciilor oferite de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

La cerere, contribuabilii vor fi îndrumaţi direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale.

Instrucţiunile privind înrolarea în Spaţiul Privat Virtual sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, la următorul link :

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice .

Constantin Cristian PARASCA                                                Maria BIRIS         

Şef administraţie                                                Compartimentul Comunicare