Târgul Artelor

Târgul Artelor vă așteaptă vineri, începând cu ora 10.30 

Cea de-a sasea ediție a școlii de vară pentru elevi, organizată de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectulului Centrul Europe Direct Bistrița, și Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistrița are loc în perioada 18 – 26 august 2019. Activitățile, organizate în parteneriat cu Asociația de părinți „Cornelius Art” și Clubul Lions Bistrița, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița, cuprind ateliere de creație și sesiuni educaționale pentru elevii liceului gazdă și pentru elevii oaspeți din cadrul Liceului Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” din Chișinău, și vor culmina cu o nouă ediție a Târgului Artelor, în 23 august 2019. 

Luând forma unui șir de ateliere educaționale și de creație pentru copiii din Bistrița și Republica Moldova, găzduiți de Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistrița, școala de vară  cuprinde și în acest an activități dedicate devoltării competențelor în domeniul creativității,  antreprenoriatului de artă și vânzărilor, precum și Târgul Artelor, în cadrul căruia elevii vor putea să prezinte vizitatorilor produsele realizate de aceștia în urma activităților creative desfășurate cu sprijinul experților din cadrul Liceului de Arte.

Activitățile au debutat la 19 august, cu ateliere de creație organizate la liceul gazdă, și vor continua în zielele ulterioare la sediul Liceului de Arte Corneliu Baba si la sediul Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

Punctul culminant al ediției din acest an este reprezentant de Târgul Artelor, organizat în 23 august , între orele 10.30 – 17.00, pe Pasajul Artelor (Strada Spiru Haret). În cadrul evenimentului, elevii participanți își vor prezenta publicului creațiile realizate în cadrul atelierelor și vor încerca să își demonstreze competențele antreprenoriale și de marketing dobândite în cadrul sesiunilor educative. Creațiile vor putea fi admirate de vizitatori, iar o parte dintre acestea vor putea fi achiziționate.