Târgul breslelor moderne, ed. II

Curcubeu în inima cetății la Târgul breslelor moderne, ediția a II-a, 24 – 26 iulie

Cu un curcubeu în inima cetății – așa s-a încheiat prima ediție a Târgului breslelor moderne de acum câteva săptămâni; un curcubeu arc peste timp, ce a adus speranță și a generat ideea continuării acestor evenimente. Prin urmare, meșteșugari și calfe moderne vă dau din nou întâlnire, în centrul burgului Bistriței, în perioada 24 – 26 iulie, cu creații colorate și vesele.

Existența și istoria Bistriței sunt profund legate de coloniști sași, industriași și comercianți înnăscuți. În perioada medievală, între secolele XV-lea – XVIII, breslelor din cetatea Bistriței li s-a dus faima până dincolo de granițe, acestea fiind un furnizor de mărfuri foarte important pentru Moldova.

Meșteșugari și calfe, din zilele noastre, urmași ai vestitelor bresle din burgul Bistriței, revin în inima cetății, la un nou târg de produse meșteșugărești și de artizanat ”Produs în Bistrița-Năsăud”, de vineri, 24 iulie până duminică, 26 iulie.

Tematica celei de-a doua edițiii a Târgului breslelor moderne este ”curcubeu în inima cetății” și a fost sugerată de curcubeul superb care a marcat finalul primei ediții. Temasimbolizează continuitate, dorința de a duce mai departe tradiția înaintașilor și speranță.

De la produse tradiționale sau de inspirație tradițională și până la, bijuterii, accesorii și decorațiuni de factură modernă, de la împletituri din papură, obiecte de lemn și până la aranjamente cu lavandă, creațiile pline de culoare, realizate cu multă măiestrie de către artizanii și meșteșugarii locali vă vor însenina și vă vor da o stare de bine. Senimentul va fi, cu siguranță, reciproc, dacă îi veți bucura cu prezența voastră.

Respectarea tuturor măsurilor de siguranță și distanțiere este necesară de ambele părți, așa încât vă rugăm să urmați regulile, afișate vizibil la fiecare stand.