Târgul breslelor moderne

Târgul breslelor moderne – primul eveniment organizat în inima Bistriței, după o lungă perioadă de așteptare

La început de iulie – luna primei atestări documentare a orașului nostru – meșteșugari și calfe, urmași ai vestitelor bresle din burgul Bistriței, se reunesc în inima cetății, la un mult așteptat târg meșteșugăresc ”Produs în Bistrița-Năsăud”.

Va fi o explozie de creativitate și culoare, așa încât o vizită la Târgul breslelor moderne poate constitui chiar și un simplu prilej de energizare. Însă, cu siguranță, fiecare participant va putea să găsească ceva care să-i atragă privirea, între minunățiile realizate manual și să ofere un gest de încurajare pentru unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemie.

Sectorul meșteșugurilor este, alături de turism, industria evenimentelor și cea recreativă, unul dintre sectoarele economice cel mai puternic afectate de măsurile restrictive stabilite în contextul pandemiei.

În toată această perioadă, în care nu au putut participa la evenimente și, în care, deși au fost prezenți în mediul on-line, consumul s-a orientat, mai degrabă spre produsele de strictă necesitate, meșterii populari și artizanii Asociației ”Produs în Bistrița-Năsăud” și-au pus talentul și imaginația în minunății de creații unicat, lucrate manual.

Primul eveniment menit să-i sprijine și să le promveze munca este Târgul breslelor moderne, care va avea loc în perioada 3 – 5 iulie 2020, în centrul municipiului Bistrița, desigur, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță și distanțiere. Tematica târgului este legată de prima atestare documentară a orașului Bistrița care a avut loc la 16 iulie 1264. Urmașii vestitelor bresle din burgul transilvan vor produce o explozie de culoare pe Pietonal, printr-o bogăție de produsede la cele tradiționale sau de inspirație tradițională, la cele cu tușe moderne sau inspirate din mediul ce ne înconjoară.

Este un prilej de a-i întâlni pe oamenii de poveste, de a le adresa un câvânt de încurajare și de sprijini economia locală.

Asociația ”Produs în Bistrița-Năsăud”