Târgul de Purici – Anticariat

LIONS CLUB BISTRIȚA

Pandemia de Covid ne-a afectat întreaga viață, astfel încât nu se putea să nu afecteze și desfășurarea ediției din acest an a Târgului de Purici. Cum anul acesta ar trebui să aibă loc cea de a șaptea ediție a unui eveniment deja intrat în calendarul de evenimente al orașului, și cum nu ne dorim să întrerupem această deja tradiție, am reflectat asupra modului în care să putem să oferim celor care au apreciat conceptul acestui târg o versiune adaptată momentului pe care îl trăim.

Și atunci când cauți, soluțiile se găsesc. În sprijinul nostru s-a oferit ca amfitrion al evenimentului Muzeul Județean, care ne va pune la dispoziție cu generozitate curtea interioară și standurile pe care le deține.

Următoarea întrebare pe care ne-am pus-o: ce produse putem propune vizitatorilor noștri? S-au exclus din start hainele și s-a întocmit o listă de produse eligibile: artă, tablouri, porțelanuri, articole sportive, schiuri, biciclete, trotinete, cărți, rechizite școlare, jocuri, viniluri, casete, gablonturi și bijuterii, articole pentru Crăciun, decorațiuni pentru casă și grădină, mic mobilier. Astfel, denumirea celei de a VII-a ediții a apărut aproape de la sine: ”Târgul de Purici – Anticariat”.

O nouă și importantă provocare s-a născut din faptul că se pare că în acest an nu vom putea avea produse trimise de către colegii austrieci, din același motiv, din păcate atât de cunoscut. Și de aici un test de maturitate: oare după șase ediții, suficienți concitadini ai noștri au înțeles conceptul încât să-i sprijine bunul mers prin donații? Noi credem că da și venim cu următorul îndemn: Nu lăsați lucrurile să moară!

Dacă nu ați atins de mult timp lucruri care mai pot fi încă folosite, dacă poate vă încurcă în gospodărie, dați-le șansa de a fi utile altcuiva, contribuind pe deasupra la strângerea de fonduri necesare clubului în realizarea celor două mari proiecte, ”Adăpost pentru victimele violenței în familie” și ”Parcul perilor seculari Lions”, dar nu numai! Donați-le și vor deveni de două ori utile, dumneavoastră devenind totodată părtaș la efortul nostru de a schimbă cât de puțîn lumea în bine.

Data probabilă a târgului va fi 2-3 octombrie, urmând că noi să vă ținem permanent la curent pe pagina târgului cu tot ce se întâmplă.

Vă așteptăm alături de noi!