Târgul de Purici, ediția a VII-a

Târgul de Purici continuă şi în 2020!

Luna Octombrie 2020 aduce o nouă ediție a Târgului de Purici la Bistrita, organizat, ca și până acum de către Clubul Lions Bistriţa, însă într-o variantă adaptată vremurilor cu care toți a trebuit să ne obișnuim.

Cea de a VII-a ediție a Târgului va avea loc în perioada 2-4 octombrie și anul acesta se va desfășura în colaborare cu Complexul Muzeal Județean Bistriţa-Năsăud, în curtea căruia vor fi amplasate standurile cu obiectele donate.

“Nu am dorit să renunţăm la acest eveniment cu care i-am obișnuit pe bistriţeni în fiecare an, însă cel mai important este să păstrăm condiții de siguranță atât pentru cei implicați în organizarea Târgului, cât și pentru prietenii noștri, vizitatori ai acestui Târg”, a precizat președintele Lions Club Bistriţa, Sorin Bălan.

La intrarea în incinta Muzeului Județean vizitatorilor li se va măsura temperatura și totodată vor trebui să folosească dezinfectant pentru mâini şi mască pentru a putea avea acces în curtea muzeului, spre a putea vizita Târgul.

Anul acesta Târgul de Purici va avea specificul “Anticariat”, ceea ce înseamnă că la această ediție nu vor fi expuse obiecte de îmbrăcăminte sau încălţăminte de niciun fel, în schimb se vor regăsi obiecte de artă, tablouri, porţelanuri, articole sportive (schiuri, biciclete, trotinete, etc), cărţi, rechizite şcolare, jocuri, vinyl-uri, casete, gablonţuri şi bijuterii, articole pentru Crăciun, decorațiuni pentru casă şi grădină sau mic mobilier.

Acesta este un altfel de târg: nu urmareşte profit pentru cineva, ci cu ajutorul cetăţenilor care donează şi mai apoi cumpără obiecte, se crează un fond pentru realizarea obiectivelor clubului. Astfel fiecare cetăţean care cumpără sau donează ne dă o mană de ajutor să servim comunitatea. Dacă anul trecut fondurile obținute au fost folosite la renovarea școlii Preventoriului din Ilişua, anul acesta vor fi folosite la construirea Adăpostului pentru victimele violenței domestice, adăpost de care din păcate este mare nevoie. ț

Intrarea se va face în baza unui voucher în valoare de 10 lei, care va putea fi achiziționat la poarta de intrare în incinta Muzeului Județean, și care va putea fi folosit la cumpărarea diverselor obiecte expuse în cadrul Târgului.

Vă aşteptăm cu drag să ne fiţi alături şi anul acesta!