Teatru de păpuși

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud își deschide porțile pentru minunata lume a teatrului de păpuși! În colaborare cu talentații artiști de la AnimaArt Association Cluj-Napoca v-am pregătit două spectacole pe care nu trebuie să le ratați! Așadar, părinți, bunici și mai ales copii vă așteptăm duminică 26 iulie 2020, de la ora 17 și duminică 2 august 2020, de la ora 17 pentru a ne bucura împreună de două dintre cele mai cunoscute povești spuse prin intermediul marionetelor: Cei trei Purceluși și Pinocchio.

Biletele se găsesc la caseria Muzeului Bistrița, strada General Grigore Bălan, nr. 19.

Detalii program:

Duminică, 26 iulie 2020, ora 17.00 Cei trei Purceluși

Adaptare de Dana Bonțidean după povestea cu același titlu a lui James Orechard Halliwell-Phillips

Distribuția: Dana Bonțidean, Eniko Takaes

Scenografia: Elena Ilaș

Regia: Dana Bonțidean

Cu acest spectacol interactiv am reușit să creăm o legătură directă între actori și copii. Astfel, se naște permanent o atmosferă specială, un adevărat spectacol cu ingredientele teatrului de păpuși: dinamism, umor, ritm alert, caractere bine conturate și o mânuire expresivă. Folosim în “Cei trei purceluși” păpușa de tip ´bi-ba-boo´, păpușa care se introduce pe mână, pentru că este singura care poate reda acest joc vioi și plin de acțiune, afirmă Dana Bonțidean, director fondator al AnimaArt Association

Recomandat copiilor: 3+
Durata spectacolului: 45 de minute

Duminică, 2 august 2020, ora 17.00 Pinocchio

Pinocchio reprezintă simbolul copilului dispus permanent la joacă, cu sufletul curat, care caută să înțeleagă gândurile și sentimentele celor mari; el explorează cu fragilitatea specifică vârstei dar și cu ingeniozitate lumea dominată de minciună, egoism și indiferență.
Copiii se identifică cu acest personaj: uneori îl apostrofează, alteori îl consolează și îl îmbrățișează.

Credeți împreună cu noi în păpușa Pinocchio, deveniți părtași la jocul acesteia și veți descoperi din tainele artei păpușărești!

Adaptare de Dana Bonțidean după celebra poveste “Pinoccho” de Carlo Collodi

Distribuția: Dana Bonțidean, Leonard Viziteu

Scenografia: Elena Ilaș

Sculptură: Florin Marin

Regia: Dana Bonțidean

Recomandat copiilor: 3+

Durata spectacolului: 45 de minute

Pentru ca acest eveniment să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, publicul spectator este rugat de către organizatori să țină cont de următoarele informații:

  • Vă rugam să păstrați distanța fizică de 1,5 m;
  • La intrare se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree). Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în spațiul evenimentului;
  • Locația are marcată intrarea și ieșirea, vă rugam să respectați fluxul;
  • Masca de protecție este obligatorie atât la intrare cât și pe întreaga durată a evenimentului.
  • Locuri disponibile: maxim 200 persoane.

Vă așteptăm cu drag!

Manager,

Alexandru Gavrilaș