Țigarete confiscate de polițiștii de la transporturi feroviare

Peste 7.000 de țigarete indisponibilizate de polițiștii de la transporturi feroviare

În perioada 23-24 martie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Bistrița împreună cu posturile de polițe transporturi feroviare arondate au acționate pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de contrabandă cu țigarete.

Astfel, la data de 24 martie a.c., în urma controlului efectuat în trenul Regio 4111 care circula pe relația Coșbuc – Beclean, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Beclean au depistat un bărbat, de 42 ani, din județul Maramureș care transporta într-o geantă 1.000 de țigarete, despre care exista suspiciunea că ar proveni din contrabandă.

Țigaretele au fost ridicate în vederea indisponibilizării. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 300 lei.

Totodată, la aceeași dată, cu ocazia controalelor efectuate în trenul Regio 4136, care circula pe relația Sighetu Marmației – Cluj Napoca, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Bistrița împreună cu polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Salva au identificat un bărbat, de 33 ani, din județul Maramureș care transporta 6.080 de țigarete, în mai multe genți, susceptibile a proveni din contrabandă.

Și în acest caz țigaretele au fost indisponibilizate, iar prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 3.050 lei.

În ambele cauze, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Compartimentul Relații Publice