Topul Firmelor 2019

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud premiază și în acest an excelența în afaceri în cadrul Galei festive Topul Firmelor 2019

Aflat la cea de a XXVI-a ediție, Topul Județean al Firmelor este cel mai important eveniment din viața mediului de afaceri bistrițean, care promovează excelența companiilor din județul Bistrița-Năsăud, evidențiindu-le pe cele cu performanțe deosebite în domeniul lor de activitate.

Clasamentul este realizat pe domenii, grupe de activitate şi clase de mărime, în baza metodologiei unitare realizate la nivel național, aprobat în Sistemul Camerelor de Comerț și Industrie  din România, având la bază datele furnizate de agenții economici.

Gala Festive găzduită de Hotel METROPOLIS în data de 24 octombrie 2019 în cadrul căreia vor fi decernate premiile celor mai perfomante companii, vor participa peste 250 de persoane.

Dezvoltarea comunității de afaceri din județul Bistrița-Năsăud este preocuparea permanentă a Camerei de Comerț și Industrie, organizație care acționează în sprijinul companiilor, recunoscând anual cele mai bune firme și inițiative din județul Bistrița Năsăud, printr-o celebrare a inovației și performanței în cadrul Topului județean al Firmelor. Oamenii de afaceri care țin ridicat stindardul calității și al performanței, vor fi evidențiați într-o distinsă gală a mediului de afaceri din județ.

Clasamentul firmelor se realizează conform unei metodologii unitare realizate la nivel național în baza unor indicatori de performanță ținând cont de: cifra de afaceri, profitul din exploatare, rata profitului, eficiența utilizării resurselor umane, eficiența utilizării capitalului angajat, aceștia fiind calculați automat în baza datelor de bilanț, pentru anul 2018. Clasamentul se realizează pe șapte domenii mari de activitate: Industrie, Cercetare – Dezvoltare și High Tech, Agricultură, Silvicultură și Pescuit, Construcții, Servicii, Comerț și Turism. In realizarea clasamentului, au fost luate în considerare firmele care se încadrează, din punct de vedere al criteriilor de evaluare, pe primele trei locuri, într-un efort susținut de încurajare a  practicilor de afaceri productive.

În  data de 24 octombrie 2019 Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud înmânează distincțiile pentru firmele de top, în cadrul unei Gale festive, evenimentul fiind, în același timp, o ocazie oportună de a împărtăși exemple de succes pentru firmele aflate la început, care vor crește în anii următori.

Vor fi acordate premii speciale firmelor cu cel mai mare volum de exporturi, firmelor creative și celor cu preocupări deosebite în domeniul protecției mediului. De asemenea, cu ocazia acestei Gale, Centrul de Informare Europe Direct Bistrița, care funcționează în cadrul Camerei de Comerț și Industri, va acorda  „Premiile pentru inovare”  prin  care își propune să evidențieze public meritele companiilor cu un nivel ridicat de digitalizare din județul Bistrița-Năsăud, câte una pe fiecare clasă de mărime (mare, mijlocie, mică, microîntreprindere).

Momentele artistice ale acestei Gale vor fi asigurate de Direcția 5 și Hypnotique Electric Violin.

Prezentatoarea evenimentului doamna Iuliana Tudor.