CCI: Topul Firmelor

Topul Firmelor din județul Bistrița-Năsăud 2020, realizat în format inedit, evidențiază excelența în afaceri

Topul Județean al Firmelor – ediția 2020, evenimentul anual mult așteptat, dedicat mediului de afaceri bistrițean, organizat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, a fost readaptat, conform situației actuale și cerințelor impuse de pandemia de Coronavirus, iar festivitatea de premiere a firmelor clasate în Top a fost realizată într-un format inedit, înregistrat.

Aflat la cea de XXVII-a ediție, Topul Județean al Firmelor 2020 a fost conceput diferit față de edițiile anterioare.  Deoarece prioritatea principală este sănătatea noastră, a tuturor, chiar dacă nu avem plăcerea de a ne vedea față în față în acest an datorită condițiilor actuale, ne-am dorit să transmitem emoția decernării premiilor, precum și să felicităm firmele premiate. Evenimentul a fost realizat sub forma unui film care include festivitatea de premiere, precum și mesajele Președintelui Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, dl. Vasile Bar, al Președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României, dl. Mihai Daraban, ale reprezentanților autorităților locale: Președintele Consiliului Județean- Dl. Emil Radu Moldovan și Primarul municipiului Bistrița, dl. Ioan Turc.

Clasamentul Topul Firmelor 2020 a fost realizat conform metodologiei unitare aprobate la nivelul Sistemului Camerelor de Comerț și Industrie din România în baza datelor de bilanț furnizate de către agenții economici.

Numărul firmelor active, la 30.06.2020, este de 9479,  din care 3227 au fost acceptate conform aplicației de clasare a firmelor in TOP, iar dintre acestea  un număr de 965 au fost eligibile pentru primele 3 locuri premiate la fiecare dintre cele 7 domenii de activitate: Cercetare Dezvoltare și High Tech; Industrie; Agricultură, silvicultură și pescuit; Construcții; Servicii; Comerț și Turism, conform categoriei de mărime corespunzătoare, după cum urmează: Microîntreprinderi – 626 de firme, Întreprinderi mici- 245 de firme, Întreprinderi mijlocii- 82 de firme, Întreprinderi mari – 10 firme și Întreprinderi foarte mari – 2 firme.

In realizarea clasamentului, au fost luate în considerare firmele care se încadrează, din punct de vedere al criteriilor de evaluare, pe primele trei locuri, într-un efort susținut de încurajare a  practicilor de afaceri productive, acestea regăsindu-se în Catalogul Firmelor de Top.

Topul Firmelor 2020 se desfășoară sub auspiciile aniversării a 30 de ani de existență  a Camerei  de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, care este recunoscută la nivel național, ca una dintre cele mai active Camere de Comerţ judeţene din România, cu un impact deosebit asupra comunității.

Mulțumim pentru susținere și implicare tuturor sponsorilor și firmelor care ne-au fost alături în realizarea Topului firmelor 2020.

Filmul evenimentului va putea fi accesat pe site-ul Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud – www.cciabn.ro, precum și pe pagina www.facebook.com/ccibn, începând cu data de 12.11.2020, ora 10.