Training Educație civică

Cadrele didactice bistrițene, preocupate de dezvoltarea competențelor în domeniul Responsabilității civice și drepturile copiilor.

Dezvoltarea abilităților în domeniul responsabilității civice, drepturilor copiilor și crearea unui efect de multiplicare a informației obținute în acest domeniu, sunt principalele beneficii ale participanților la trainingul „Responsabilitate civică și drepturile copiilor”. Evenimentul este organizat  de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrița în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Casa Corpului Didactic.

Un număr de cel puțin 25 de cadre didactice provenind din școlile județului Bistrița-Năsăud vor participa la trainingul „Responsabilități civice și drepturile copiilor”,cu scopul de a-și satisface nevoia de dezvoltare în domeniul educației civice și europene. Acesta va fi susținut de un lector cu experiență în formarea profesională a adulților, la sediul CCI-BN, în zilele de 20.09.2019 și 21.09.2019.

Pentru a întâmpina cu rezultate bune procesul schimbării în care țara noastră s-a angrenat prin aderarea la Uniunea Europeană, se impune formarea unor cetățeni implicați în viața socială, iar acest lucru începe încă de la debutul  lor educațional. Scopul este nu numai pentru a ne asigura că valorile democrației vor prospera, ci și pentru încurajarea integrării și acceptării sociale în condițiile diversității procesului educațional.

În cadrul trainingului, cadrele didactice vor avea posibilitatea să se dezvolte, să dobândească competențe adecvate și instrumentele de formare necesare desfășurării activităților educative care vor conduce la creșterea nivelului de conștientizare al elevilor cu privire la valorile civice europene și atenția acordată de  către Uniunea Europeană drepturilor copiilor.

Evenimentul este organizat în cadrul campaniei „Europa pentru cetățeni”, care urmărește satisfacerea nevoilor de informare, educare europeană și abilitare civică pentru mai multe categorii de grup țintă.