Transport de brazi nemarcați

Transport de brazi de Crăciun nemarcaţi – depistat de jandarmi

Sâmbătă noaptea, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, au executat o acțiune punctuală pe linie silvică, pentru prevenirea, combaterea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos şi de pomi de Crăciun. 

Pe raza Ocolului Silvic Dealu Negru, în localitatea Budacu de Sus a fost depistat un bărbat care pătrunsese în fondul forestier cu un autovehicul, fără acordul proprietarului. De asemenea, a fost depistat un transport de pomi de Crăciun nemarcaţi, conform prevederilor legale în vigoare, respectiv transport de material lemnos, fără documente legale de provenienţă, la intrarea în localitatea Sebiş.

Au fost aplicate sancţiuni pentru transport de material lemnos fără aviz, transport de pomi de Crăciun nemarcaţi, respectiv pătrunderea în fondul forestier cu un autovehicul, fără acordul proprietarului. Materialul lemnos (1,5 metri cubi), a fost ridicat în vederea confiscării și a fost predat în custodie organelor silvice competente. Totodată, au fost aplicate două avertismente scrise şi pentru lipsa împrejmuirii unui depozit şi a instalaţiilor de prelucrare a materialului lemnos.

Pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public, au fost aplicate două sancţiuni conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 153 din 2009.

Tot la acest sfârşit de săptămână, au fost aplicate sancţiuni pentru provocarea şi participarea efectivă la scandal, tulburarea ordinii publice, apelarea la mila publicului, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare şi pentru comercializarea de produse în alte locuri decât cele amenajate.

Totalul sancţiunilor se ridică la 5.995 lei.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul