#trashtagchallenge la Bistrița

#trashtagchallenge ajunge și la Bistrița

Uniunea Democrată a Tinerilor Maghiari din Bistrița (UDTM Bistrița) și UDMR organizația județeană Bistrița-Năsăud a realizat luni, 15 aprilie, o acțiune de ecologizare în Bistrița. Circa 30 de tineri voluntari din cadrul organizației de tineret și-au ales ca și punct de colectare a deșeurilor malul râului Bistrița. Au început curățarea malului de la podul Budacului până mai sus de ștrandul municipal. 

UDTM Bistrița nu este la prima acțiune de ecologizare a orașului, iar anul acesta inițiativa a pornit ca răspuns la provocarea #trashtagchallenge, care s-a viralizat pe rețelele de socializare din toată lumea. #trashtagchallenge este provocarea de a face curățenie în natură prin strângerea gunoaiele aruncate.

„Am răspuns la provocarea primită de echipa NyaConverse, echipă participantă la Zilele Studenților Maghiari din Cluj-Napoca (USMC/KMDSZ) 2019. Este un lucru simplu și bun pentru toată lumea. Este o acțiune de conștientizare a importanței protecției mediului, mediul în care noi trăim. Prin implicarea noastră, cetățeni ai orașului, fie prin realizarea acestor acțiuni de ecologizare, fie prin simplul fapt să fim mai atenți la locul unde aruncăm gunoiul, putem schimba multe. Totul începe de la noi. Este o inițiativă pozitivă din mai multe puncte de vedere, deoarece tot mai mulți tineri se implică, și dacă se va continua în acest ritm, se prevede implicarea a tot mai multor persoane, și după cum reiese și din poze, este o acțiune unde toată lumea are zâmbetul pe buze. Se pot face lucruri mari și cu bani puțini. Vă provoc să încercați cât mai mulți.” – a declarat președintele UDTM, Zoltan-Sipos Timea.

După provocarea primită, tinerii din cadrul UDTM Bistrița provoacă și ei la rândul lor pe Consiliul Local al Elevilor Maghiri din Bistrița, și două organizații locale UDMR, respectiv Tonciu și Țigău.

Biroul de presă UDTM Bistrița