Twinkl – Treasure Hunt

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud invită copiii la o „vânătoare de comori” cu Twinkl

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a fost inclus în campania Vizite Interactive la Muzeu, demarată de Twinkl, cu scopul de a oferi copiilor experiențe captivante în muzeele din România.

Reprezentanții Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud invită copiii să descopere cele mai interesante exponate și povești din muzeu prin intermediul unei vânători de comori ce va avea loc la sediul acestuia, pe 14 mai.

Copiii vor fi așteptați cu o mascotă personalizată, pe care vor trebuie să o găsească folosindu-se de hărți interactive. La plecare, vor putea lua acasă un desen de colorat cu mascota, de care se vor putea bucura și mai târziu. Pachetul cu resurse personalizate pentru copii a fost realizat de Twinkl și poate fi descărcat de pe site cu un cont GRATUIT, care poate fi creat introducând adresa de e-mail și o parolă.

În luna mai, pe lângă Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, alte cinci muzee din țară au fost incluse în prima etapă a proiectului Twinkl care dorește să facă vizitele la muzeele din România mai interactive pentru copii: Muzeul de Științele Naturii Bacău, Observatorul Astronomic Bacău, Muzeul de Istorie (Muzeul Național al Bucovinei), Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri Craiova. Pentru vizitele prin muzeele care nu au fost încă incluse în proiect, părinții pot descărca și folosi hărți ale comorilor editabile, pe care copiii vor putea să le completeze cu fotografiile și informațiile lor.

Twinkl România (www.twinkl.ro) îndeamnă reprezentanții muzeelor care doresc o mascotă personalizată și un pachet de resurse pentru instituția lor să le scrie un mesaj pe adresa de e-mail andreea-marinela.anton@twinkl.co.uk.