Programul Ghiozdanul

Nici anul acesta nu au lipsit ghiozdanele echipate!

UDMR organizația județeană Bistrița-Năsăud a împărțit ghiozdanele școlare cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar într-un cerc mai restrâns față de anii precedenți, având în vedere restricțiile în vigoare pentru prevenirea virusului covid19.

Din anul 2010 UDMR desfășoară programul Ghiozdanul școlar, care constă într-un ghiozdan echipat cu rechizite școlare pentru fiecare elev care începe clasa pregătitoare la secția maghiară. Anul acesta aproximativ 100 de elevi din județul Bistrița-Năsăud, înscriși la secția maghiară, s-au putut bucura de cadoul de început de an școlar, care a fost achiziționat datorită UDMR organizația județeană Bistrița-Năsăud din județ, cu sprijinul financiar oferit de către Asociația Rákóczi, Fundația Communitas, UDTM Bistrița și reprezentanții uniunii în consiliile locale.

Ghiozdanele au fost împărțite în: Bistrița, Beclean, Cireșoaia, Uriu, Matei, Bozieș, Nușeni, Vița și Țigău. Din partea organizației județeană a fost prezenți Décsei Atilla, subprefect și președintele UDMR BN, Antal Attila, consilier județean și director adjunct al Colegiului Național Andrei Muresanu din Bistrița, Kovács Zsolt, inspector școlar pentru minorități naționale, Zoltán-Sipos Tímea, președinte executiv UDMR BN, Máthé Loránd,  președinte executiv UDTM BN și Parti Ioan, vicepreședinte executiv, care au împărțiti ghiozdanele alături de învățătoare, directori și reprezentanții UDMR în consiliile locale. 

UDMR BN urează elevilor și profesorilor un an școlar plin de reușite!

Biroul de presă UDMR BN