”Vacanța la Bibliotecă”, ziua 2

VACANȚA LA BIBLIOTECĂ, ZIUA A DOUA. PE URMELE LUI PICASSO LA ATELIERUL DE PICTURĂ

Circa 30 de copii s-au prezentat marți la Atelierul de desen și pictură al prof. Ana-Maria Gordon Lazăr, din cadrul programului Vacanța la Bibliotecă – „Fabrica de idei estivale”, derulat de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud în perioada 1 iulie – 31 august. Atmosfera a fost entuziastă, cu atât mai mult cu cât mulți dintre copii s-au înscris la acest atelier pentru că iubesc desenul și pictura.

„Am ales atelierul de pictură pentru că pictura este un hobby pentru mine și vreau să încerc un mod diferit de pictat, lucrând pe tehnica lui Picasso. El este idolul meu și chiar am mai încercat să pictez ca el, dar nu îmi ieșea prea bine. Acum, după ce am văzut modelele de ochi, de buze ș.a.m.d. voi ști mai bine și voi picta mai mult ca el” ne-a spus Maia, care are 12 ani. „Eu sunt pasionată de pictură încă de la trei ani și vreau să particip la acest atelier pe toată perioada vacanței de vară. Știam de Picasso și de aceea mi-a plăcut mult tema de astăzi, chiar dacă picturile lui sunt complicate. Mă străduiesc să le înțeleg cât mai bine!” a spus și Georgiana-Gabriela, clasa a III-a la CNAM Bistrița.

Prof. Ana-Maria Gordon Lazăr, profesor la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Lacrima” Bistrița, știe cum să-i implice pe tinerii învățăcei. „Atelierul de desen și pictură are loc în fiecare marți, pe parcursul lunii iulie. Și, la fiecare întâlnire, noi ne vom transpune în pielea unui pictor. Într-adevăr, astăzi ne-am transpus în pielea lui Picasso, iar astfel copiii au aflat câteva curiozități despre acest pictor și ne-am jucat cu elementele lui, făcând portrete. Am făcut autoportret și portretul colegului nostru. În acest fel, pe lângă faptul că ne jucăm, ne dezvoltăm imaginația și învățăm lucruri noi. Tema Picasso i-a atras pe copii, a fost o alegere bună. Materialele de lucru le-am primit de la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”. Întâi creionăm, apoi pictăm și astăzi ne-am folosit de elementele lui Picasso: nasul, ochii, gura, tot ce are el mai special. Copiii au răspuns cu entuziasm, sunt fericiți să picteze și ne gândim ca la final să facem o expoziție” (Ana-Maria Gordon Lazăr).

Afluența mare înregistrată la atelierul de pictură nu a surprins-o pe bibliotecara Isabella Andronesi, de la Secția Împrumut pentru copii. „Unii dintre copii participă în fiecare an la programul Vacanța la Bibliotecă, dar avem și foarte mulți copii noi. Solicitările sunt chiar mai mari, dar, din păcate avem un număr limitat de locuri la activități și spațiile pe care le avem la dispoziție nu ne permit să-i acceptăm pe toți. În ce mă privește, mai mult ajut acum, dar voi avea și eu un atelier în luna august, iar până atunci sunt doar voluntar!” ne-a mărturisit Isabella.

Ziua de miercuri este dedicată vizionării unui film la Mediatecă, dar nu sunt excluse surprizele!

www.bjbn.ro