”Vacanța la Bibliotecă”, ziua 4

FABRICA DE IDEI ESTIVALE ÎN FORME ȘI CULORI LA ATELIERUL DE MANDALE

A patra zi de vacanță petrecută la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud i-a inițiat pe copiii înscriși la Atelierul de mandale în crearea unui mesaj prin utilizarea culorilor. Ei au fost îndrumați în această activitate de bibliotecarele Ioana Titieni, coordonatoarea atelierului și Isabella Andronesi.

„Având experiența anului trecut, știam că îi pasionează pe copii să lucreze mandale și atunci am hotărât să facem muncă în echipă de câte patru – cinci membrii și să creem niște mandale mai mari. Culorile le alegem în funcție de modelele pe care le avem, iar copiii au libertatea deplină de a-și compune o paletă de culori care le place. Săptămâna viitoare vom finaliza mandalele mari, după care vom începe să intervenim la aspectele de finețe, de expresivitate, la detalii. O mandală bine realizată transmite calm, stare de bine și frumusețe interioară. Astfel, încercăm să dezvoltăm imaginația și răbdarea copiilor!”, spune Ioana Titieni.

După mai bine de o oră și jumătate de lucru, Clubul CoșBook pare o adevărată galerie de artă, astfel că părinții care au venit să își ia copiii acasă au rămas câteva minute în plus, pentru a contempla rezultatul activității acestora. „Sunt foarte încântată că au o activitate atât de frumoasă aici, mai ales că este vacanță și mulțumim Bibliotecii Județene că ne oferă oportunitatea aceasta, să ne lăsăm copilașii să se joace timp de două ore într-un mod activ. Sunt convinsă că le-a pus creativitatea la contribuție. Desenele făcute de ei sunt super!” apreciază Claudia Pașca, mama a doi copii înscriși la Atelierul de mandale.

Programul Fabrica de idei estivale – „Vacanța la Bibliotecă” continuă zilnic, de luni până vineri între orele 10.00 și 12.00, până pe 31 august.

www.bjbn.ro