”Vacanța la Bibliotecă”, ziua 5

VINEREA, JOCURI ÎN AER LIBER LA FABRICA DE IDEI ESTIVALE – „VACANȚA LA BIBLIOTECĂ”

Tenis de masă, badminton și șah au ales copiii să joace în curtea bibliotecii vineri, 5 iulie 2019, în ultima zi a primei săptămâni din această vară a programului Fabrica de idei estivale – „Vacanța la Bibliotecă”, iar vremea însorită a fost de partea tuturor.

Sub supravegherea prof. Călin Deac, câțiva copii au ales să învețe sau să exerseze tenisul de masă. „Aici la bibliotecă, noi le insuflăm copiilor care doresc să învețe tenisul de masă, dorința de a practica acest sport. Îi inițiem în tenis de masă. iar pe cei care vor dori pe viitor să practice acest sport îi așteptăm la diferite școli, cluburi, sau chiar la sala mare „Gheorghe Bozga”, unde se pot antrena într-un cadru foarte profesional”, a declarat prof. Călin Deac. În apropierea celor două mese de joc, o mamă își privește atentă fiul. „În timpul liber mai iau câteodată și eu paleta de tenis de masă în mână, să joc cu copilul. Andrei, care are șapte ani, vrea sport, vrea mișcare și ideea de a-l aduce aici a fost foarte bună, pentru că este o oportunitate să facă mișcare pe perioada vacanței”, ne spune d-na Teodora Pop.

În altă parte a curții Bibliotecii Județene „George Coșbuc”, prof. Traian Săsărman împărtășește tainele șahului unui grup de copii. Unii dintre ei încă nu știu cum să mute piesele, iar cei care știu, fac tot posibilul să se afirme în fața celorlalți. „Eu știu să joc șah de acasă, m-a învățat tatăl meu. Știrea de astăzi este că am jucat și tenis de masă, și șah!”, spune Alex, care are șapte ani. „Sunt la a doua experiență de acest fel, pentru că am fost aici și la ediția de anul trecut și pot să spun că, încet, încet, devine o pasiune interacțiunea cu copiii. Mă bucur că sunt în jur de douăzeci, poate treizeci de copii care vin și pe unii îi știu de anul trecut. Desigur, nu este ușor să lucrezi cu copiii, să îi înveți regulile acestui sport al minții, pentru că ei sunt obișnuiți cu alte sporturi, ori șahul cere disciplină și răbdare”, spune Traian Săsărman.

De luni, va începe a doua săptămână a programului Fabrica de idei estivale – „Vacanța la Bibliotecă”, derulat de BJGCBN până pe 31 august. În prima zi a săptămânii, prof. Alina Tomi îi așteaptă pe cei înscriși la Atelierul de teatru.

www.bjbn.ro