Verificare persoane în izolare

INSTITUȚIA PREFECTULUI

Acțiuni de verificare ale autorităților județene!

Pentru verificarea respectării regimului impus persoanelor aflate în izolare la domiciliu, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Direcția de Sănătate Publică și Poliția Locală efectuează zilnic activități de verificare a persoanelor aflate în izolare. Astăzi, un număr de 172 de efective ale autoriăților menționate mai sus au atribuții pentru îndeplinirea sarcinilor de control.

#IMPORTANT

Persoanele care sunt în izolare la domiciliu și nu respectă regimul impus de autorități vor fi transferate automat în carantină instituționalizată, sub pază!

Dacă nu respectați izolarea la domiciliu riscați închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă. Dacă nu respectați starea de urgență, amenda poate ajunge la 5.000 lei!

Angajații Instituției Prefectului apelează zilnic persoanele aflate în izolare pentru a le aduce acestora la cunoștință obligațiile și responsabilitățile pe care le au în perioada de 14 zile.

ISU Bistrița – Năsăud desfășoară misiuni de transport persoane, misiuni de decontaminare tehnică și personal și asigurș corturi pentru triaj epidemiologic.

SAJ Bistrița-Năsăud asigură zilnic misiuni transport analize medicale, asistență medicală la domiciliu pentru persoane din izolare sau carantină, decontaminare tehnică pentu resursele proprii.

IPJ Bistrița-Năsăud efectuează verificări ale declarațiilor persoanelor venite din străinătate; de asemenea, polițiștii de la Rutieră însoțesc autoturismele și iau toate măsurile necesare pentru ca persoanele față de care a fost dispusă carantina să ajungă în siguranță la destinație.

REAMINTIM faptul că TOȚI CETĂȚENII trebuie să respecte măsurile adoptate de autorități !

Evitați ieșirile din casă, altele decât cele care sunt absolut necesare !

Nu uitați, măsurile de igienă personală sunt esențiale în prevenirea răspândirii COVID 19!