Verificări transport școlar

ACȚIUNI PREMERGĂTOARE ÎNCEPUTULUI DE AN ȘCOLAR

Polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei ai Secției 5 au desfășurat acţiuni pentru instruirea conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, în mediul rural.

Pentru un plus de siguranță, polițiștii le reamintesc șoferilor modificările Codului Rutier care vor intra în vigoare începând cu data de 13 octombrie a.c.

Premergător începerii noului an școlar, la nivelul întregului judeţ, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea creșterii siguranței rutiere.

Pe parcursul întâlnirilor cu șoferii de autovehicule pentru transport școlar, polițiștii verifică deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul condus, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

De asemenea, polițiștii verifică semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia. În situația în care sunt constatate nereguli, polițiștii vor aduce la cunoștința administratorului drumului public și vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgență.

În cadrul acestor acțiuni, polițiștii Serviciului Rutier le reamintesc conducătorilor auto modificările Codului Rutier care au drept scop prevenirea accidentelor de circulație provocate de faptul că șoferului i-a fost distrasă atenția de folosirea telefonului mobil, inclusiv pentru realizarea unei transmisiuni în direct pe rețelele de socializare.

Aceste activități sunt menite să asigure condiții optime și de siguranță în ceea ce privește siguranța rutieră, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și profesori și vor continua și în perioada următoare.