Via Transilvanica Maraton

Datacor continuă parteneriatul cu Asociația Tășuleasa Social și lansează competiția sportivă Via Transilvanica Maraton, care va avea loc pe 18-19 iunie

Integratorul IT&C își propune reducerea a emisiilor de carbon generate de activitatea companiei și anunță noi investiții în capacități de producție de energie din surse regenerabile 

Compania Datacor își menține angajamentul pentru natură și sport, inaugurând în parteneriat cu Asociația Tășuleasa Social o nouă porțiune de 20 de km a tronsonului turistic Via Transilvanica, și lansează competiția sportivă Via Transilvanica Maraton care va avea loc pe acest traseu pe 18-19 iunie.

„Ne bucurăm că am finalizat “traseul școală” din Via Transilvanica, de la Ciosa la Lunca Ilvei, traseu pe care l-am și sponsorizat. Am sărbătorit reușita cum se cuvine la noul nostru sediu din Bistrița, unde am amenajat și un mic colț de Via Transilvanica cu două borne superbe. Mulțumim Asociației Tășuleasa Social pentru că ne-a primit ca voluntari în campusul lor, credem că am fost destul de vrednici și am lăsat în urmă un proiect foarte frumos. Ne uităm cu optimism către următorul nostru proiect comun, și anume Via Transilvanica Maraton, de pe 18-19 Iunie, care va avea loc fix pe acest minunat traseu-școală“, a declarat Bogdan Bilegan, CEO-ul Datacor.

Via Transilvanica Maraton este prima competiție care se va desfășura pe traseul amenajat și va avea patru categorii: maraton, semimaraton, ultramaraton și mountain-bike. Competiția va beneficia de monitorizare LiveTrail care permite urmărirea în timp real a tuturor concurenților de la toate cursele.

„Credem că, prin tot ceea ce facem, putem avea un impact pozitiv în comunitate. Direcțiile spre care sunt orientate acțiunile noastre de responsabilitate socială sunt: natură, sănătate și sport. Este important pentru noi să protejăm mediul înconjurător și ne dorim ca acest lucru să se reflecte cât mai mult și în felul în care ne desfășurăm activitatea. Ne dorim ca dezvoltarea companiei să fie cât mai sustenabilă, astfel, în strategia companiei, avem un plan pe cinci ani de reducere a emisiilor de carbon generate de activitatea noastra. Vom continua investițiile în capacități de producție de energie din surse regenerabile, înnoirea parcului auto și proiecte de împăduriri împreuna cu ONG-uri locale. Obiectivul acestui plan este ca în 5 ani să avem zero emisii de carbon.“, a explicat Bogdan Bilegan.

Astfel, compania Datacor continuă parteneriatul cu Asociația Tășuleasa Social început în 2020, fiind una dintre familiile adoptive ale proiectului Via Transilvanica, ce a asigurat amenajarea a 21 kilometri ai traseului din județul Bistrița-Năsăud.

Noua porțiune de 20 de km a tronsonului turistic Via Transilvanica vine în completarea drumului deja existent, astfel, drumeții ce parcurg Via Transilvanica din direcția Putna și către Drobeta Turnu Severin vor putea alege din cele două drumuri opționale: Lunca Ilvei – Poiana Lui Gălan – Piatra Fântânele sau Lunca Ilvei – Poiana Cătunenilor – Ciosa – Piatra Fântânele.

Această bucată de Via Transilvanica va putea servi drept traseu de ”degustare” – tip circuit, unde drumeți care vor vizita zonele apropiate, vor putea parcurge timp de 2 zile o parte din Via Transilvanica, pentru a avea o primă experiență a drumețului sau a biciclistului pe Via Transilvanica, pentru a simți atmosfera de călător, a admira peisajele mioritice din zonă, maiestuoșii munți din jur și căldura localnicilor din cătunele respective.

Despre Datacor

Datacor este o companie 100% românească, integrator de soluții inovatoare de comunicații, care activează de 19 ani pe piața din România.

În 2020, Datacor a devenit partener de drum al Asociației Tășuleasa Social pentru proiectul Via Transilvanica – drumul care pornește de la Putna și se întinde până la Drobeta-Turnu Severin. Compania Datacor este una dintre familiile adoptive ale proiectului, asigurând amenajarea a 21 kilometri ai traseului Via Transilvanica din județul Bistrița-Năsăud.