Victorie pentru siguranța cetățenilor

Victorie pentru siguranța cetățenilor

La mai bine de doi ani de la intrarea în vigoare a nocivei Legi a recursului compensatoriu și după ce au fost eliberați înainte de termen peste 21.000 de condamnați, unii dintre ei comițând noi crime, violuri și tâlhării, Parlamentul a reușit, astăzi, să-și îndrepte propria greșeală.

Problema condițiilor precare din penitenciare este reală, dar ea nu trebuie NICIODATĂ să fie pusă mai presus de siguranța cetățeanului.

Adevărul este, în fapt, că subiectul condițiilor din penitenciare a fost doar folosit de PSD, ALDE și UDMR pentru a impune o grațiere mascată și pentru a-i favoriza pe infractori.

Noi, Uniunea Salvați România, am încercat să-i împiedicăm. În 2017, când PSD, ALDE și UDMR au dublat numărul de zile acordate deținuților pentru condițiile improprii din închisori și când au denaturat complet sensul inițial al proiectului de lege, parlamentarii USR au luptat în comisii și au votat „împotrivă” în plen.

Am atacat legea, apoi, la Curtea Constituțională. Când și această pârghie parlamentară a eșuat, am depus primii proiect de abrogare a legii. Din păcate, aceleași partide care se declară astăzi susținătoare ale ideii de abrogare, adică PSD și aliații săi, s-au opus și au blocat proiectul. A fost nevoie de două rânduri de alegeri pierdute de social-democrați și de o schimbare a Guvernului pentru a ajunge la votul de astăzi.

Mai sunt multe de reparat după guvernările PSD și vom continua să luptăm pentru asta!

Proiect depus de 2 ani, vot amânat

Azi putea fi o zi mare pentru democrația și echitatea din România, dar parlamentarii au amânat votul pentru legea USR privind eliminarea pensiilor speciale.

Proiectul a fost pe ordinea de zi pentru vot, dar aleșii de la tribuna Parlamentului au trecut peste el, fără dezbatere sau măcar o explicație pentru amânare.

Să fie clar: pensiile speciale trebuie abrogate, anual ne costă 9 miliarde de lei! Ele reprezintă o anomalie a sistemului pesedist și o recompensă pentru anumite categorii profesionale. O nedreptate.

USR consideră că toți românii trebuie să fie tratați la fel de către stat. Contribuim la fel prin taxe, prin urmare trebuie să primim la fel. Fără diferențieri pentru anumite categorii profesionale.

Proiectul a fost depus, de 2 ani în Parlament, de deputații Claudiu Nasui, Cristina Prună, Cristian Seidler. Acesta propune desființarea pensiilor speciale pentru 7 categorii profesionale: parlamentari, funcționarii parlamentari, judecătorii Curții Constituționale, corpul diplomatic și consular, angajații Curții de Conturi, personalul aeronautic civil navigant profesionist și personalul auxiliar al instanțelor și al parchetelor. În plus, vor fi plafonate pensiile magistraților și pensiile militare.

USR Bistrița, Președinte Călin Stan