Vizită ministrul Agriculturii

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Azi, 3 iulie, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Nechita-Adrian Oros, a efectuat o vizită în teren în județul Bistrița-Năsăud pentru a intra în contact cu fermierii din această zonă.

Împreună cu prefectul Stelian Dolha, directorul CRFIR NV Satu Mare, domnul Sorin-Ioan Radu, directorul OJFIR Bistrița-Năsăud, domnul Chiuzan Ioan a vizitat ferma pomicolă a SC Pombis SA din Ciceu Mihăiești, fabrica de lapte a SC Centana-Com SRL din Parcul Industrial Bistrița, precum și ferma de vaci situată în Jelna Extravilan, abatorul și fabrica de Mezeluri SC Agro-Ardeal din Orheiul Bistriței. Activitățile din teren s-au încheiat cu o vizită la OJFIR Bistrița-Năsăud.

Ulterior, Ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, a reunit pentru o ședință la Palatul Administrativ  mai mulți fermieri și specialiști în agricultură.

“Suntem la o întâlnire în care trebuie să expunem toate problemele pe care le avem în județ și să venim cu sugestii pentru îmbunătățirea situației, aici, la nivel local, dar și la nivel național.

Domnul Ministru Oros este deschis tuturor problemelor și sper ca această discuție să nu fie una formală, ci să fie una din care plecăm cu câteva lucruri concrete, clare, pe care le putem îmbunătăți.”, a transmis prefectul Stelian Dolha în deschiderea ședinței.

“Deși anul acesta evoluează în această pandemie care ne-a încurcat foarte mult, în general în economie, dar și în industria alimentară și în agricultură, suntem nevoiți să mergem înainte și banii care trebuie să vină de la nivel local să ii cheltuim cât mai cu folos. Acest lucru nu se poate face decât prin dialog, dialog pe care noi l-am sistat în momentul apariției pandemiei, dar care, de săptămâna viitoare o să îl reluăm cu toate asociațiile pe fiecare domeniu în parte, în așa fel încât să avem un program cât mai bun, în sensul în care acesta să reprezinte interesele tuturor, nu doar ale unora, interesele tuturor domeniilor de activitate, interesele tuturor zonelor din țară, pentru că așa e corect. Ministerul să aibă grijă de toți, de toate domeniile de activitate, de toate tipurile de fermieri, și mici, și mari, și de toate zonele țării. Pentru că de-a lungul timpului s-au făcut discriminări, în unele zone sau unele domenii s-au dus mai mulți bani decât în altele. Hai să încercăm anul acesta să nu mai repetăm greșelile acestea.”, a transmis ministrul Adrian Oros în cadrul întâlnirii.

Fermierii au expus problemele pe care le întâmpină în sfera lor de activitate, precum și o serie de aspecte care trebuie îmbunătățite.