”Vrem respect”, la Budești

Campania ”VREM RESPECT” a ajuns la Budești . Romii de aici  și-au ales o nouă conducere și își doresc să fie reprezentanți în consiliul local

Campania ”Vrem Respect” continuă cu success  în județul Bistrița-Năsăud concomitent cu un amplu și serios proces de reorganizare a sucursalei județene. Procesul este supervizat de prim-vicepreședintele Partidei Romilor, Cătălin Manea. După cum v-am informat, campania ”Vrem Respect”, inițiată de președintele Nicolae Păun, a început  în comuna Petru Rareș și se va încheia pentru anul 2019 în comuna Tiha Bârgăului.

După Regionala celor 12 județe de la Bistrița, ședința care a fost moderată de prim-vicepreședintele Partidei Romilor, Cătălin Manea, echipa sucursalei județene a Partidei Romilor Bistrița-Năsăud a ajuns în comuna Budești și satale aparținătoare acestei UAT administrată de primarul Vasile Codrea.

Astfel, în 12 noiembrie , echipa de campanie condusă de președintele  Emil Neia Lăcătuș, a stat de vorbă cu romii din zonă, în urma dialogului cu aceștia, fiind  completată fișa localității și identificate principalele nevoi ale romilor  din această comunitate.  Au mai existat discuții pe tema educației, a prevenirii abandonului școlar  și a fost făcută o informare asupra locurilor care revin romilor la licee și școli profesionale. De asemenea, dialogul a vizat și domeniul sănătății, medicii de familie, vaccinarea copiilor, plening-uri familiare, cultură și la dezvoltare comunitară. Mai mult, romii prezenți în număr mare au vrut să știe despre cum se procură documentele necesare pentru acte de identitate,  intabulări etc.

Mai mult, președintele Emil Neia Lăcătuș și echipa de campanie au ajuns la Școala Gimnazială din satul Țagu, la o ședință cu părinții la care a fost prezent primarul Vasile Codrea, directorul școlii, profesori și învățători.

Pentru ziua de 13 noiembrie, în căminul cultural din Țagu a avut loc Adunarea Generală a membrilor Partidei Romilor din comuna Budești, fiind vizată reorganizarea acestei sucursale. La această acțiune politică au fost prezenți foarte mulți romi, o mare parte din ei, exprimându-și dorința de-a active în rândurile Partidei.

”Felicitări președintelui ales Miki Alin și Consiliului Director al sucursalei comunei Budesti ! Doar uniți putem reuși să facem lucruri frumoase pentru comunitățiile de romi !”, a spus în fața romilor prezenți președintele Emil Neia Lăcătuș.

Nu au fost uitați copiii romi, ei au participat, alături de părinții lor, la un spectacol interactiv în Căminul Cultural al satului Țagu, unde au fost prezentate cele mai frumoase desene ale copiilor romi, atmosfera de distracție și bună dispoziție fiind întreținută de clovnul Arlechino. La spectacol a fost prezent și primarul Vasile Codrea, educatoarele copiilor de la școală și grădiniță,  consilieri locali, mediatorul sanitar, membrii și lideri ai sucursalei Romilor Pro Europa ai comunei Budești. După spectacolul interactiv  susținut de clovnul Arlechino, copiii  prezenti au recitat poezii și-au prezentat desenele și au cântat, după care au primit cadouri cu dulciuri, sucuri  și baloane.

Campania Partidei Romilor Pro-Europa ”Vrem Respect” continuă în zilele de 14, 15, 16 și 17 noiembrie  în comuna Tiha Bârgăului..

Important de știut:  Obiectivul Partidei Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud  este pregătirea și identificarea liderilor care vor candida pentru alegerile locale din 2020. Partida Romilor Pro-Europa va depune listelele pentru alegerile locale în cel puțin 20 de comune cu comunitati mari de romi.

Uniți putem reuși să avem reprezentare în toate consiliile comunale, consiliul municipal și consiliul judetean.