”Ziua Armatei în școli”, la final

Cea de-a opta ediţie a evenimentului „Ziua Armatei României în şcoli” a ajuns la final

Astăzi, cu mic cu mare, elevii Colegiului Naţional “Andrei Mureşanu” s-au întâlnit cu militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” şi reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud, în ultima zi a programului „Ziua Armatei României în şcoli” în garnizoana Bistriţa.

Elevii caporali Ana Hoza şi Vasile Sereţan au fost reprezentanţii Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, iar studentul sergent Alexandru Rus a reprezenat Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. În urma sesiunilor interactive de întrebări şi răspunsuri, feedback-ul a fost excelent.

Nu au lipsit expunerile privind semnificaţia Zilei de 25 Octombrie, filme de prezentare a misiunilor internaţionale executate în diferite teatre de operaţii, precum şi standurile cu principalele categorii de armament şi echipament din dotarea militarilor brigăzii, pe care elevii le-au testat şi probat, plini de energie şi curiozitate.

Elevii din clasele terminale au primit informaţii despre modalităţile de accedere în instituţiile militare de învăţământ şi au aflat mai multe despre viaţa militară.