Ziua DGA

30 MAI – ZIUA ANIVERSARĂ A DIRECȚIEI GENERALE ANTICORUPȚIE

La data de 30 mai anul curent, Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.), din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sărbătoreşte 14 ani de la înfiinţarea sa ca structură specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne. În toți acești ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, instituția noastră s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire, cât şi a celor de combatere a faptelor de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional.

Prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfășurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său.

Prin toate acţiunile sale, D.G.A. promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul ca standarde atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I. Ca principal canal de comunicare cu publicul, call-centerul anticorupție 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelat din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

Cu prilejul zilei aniversare, Direcţia Generală Anticorupţie prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, îşi reafirmă intoleranţa asupra faptelor de corupţie în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne şi încurajează un comportament corect care să corespundă motto-ului instituţional “Integritate pentru credibilitate”.

De asemenea, mulţumim structurilor Ministerului Public şi ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Bistriţa-Năsăud care au contribuit şi susţinut demersurile instituţionale în lupta împotriva corupţiei, precum şi personalului care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi care a înţeles că numai printr-o atitudine corectă se poate construi o imagine demnă de rolul şi importanţa Ministerului Afacerilor Interne.

Cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la call-center anticorupție 0800.806.806, la numărul de telefon 0263.203.167, prin e-mail la adresa: bistrita.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul serviciului, situat în municipiul Bistriţa, Piaţa Petru Rareş, nr. 1, et. 3, cam. 130. 

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE BISTRIŢA-NĂSĂUD