Brigada 81: Ziua Eroilor

În seria de manifestări dedicate „Zilei Eroilor”, în perioada 8-10 iunie, militarii din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” desfășoară activități în memoria celor care au stropit cu sânge pământul sfânt al țării.

Marți, 8 iunie 2021, începând cu ora 08:00, militari din cadrul unităților Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, vor desfășura o campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița, urmând ca în aceiași dată, alături de elevii Colegiului Tehnic INFOEL Bistrița, începând cu ora 10:30 , militarii să desfășoare activități de întreținere, îngrijire morminte și plantare de flori, în Cimitirul Eroilor Bistrița.

În data de 9 iunie 2021, începând cu orele 17:00 la Cercul Militar Bistrița, va avea loc un Simpozion dedicat Zilei Eroilor alături de reprezentanți ai Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala județeană BN ”Colonel Liviu Rusu”.

În 10 iunie 2021, Ziua Eroilor, vor avea loc ceremonii militare religioase de comemorare a eroilor și depuneri de coroane de flori astfel: începând cu ora 12:00, în Piața Eroilor din Bistrița, urmând ca la ora 13:00  la Monumentul Cavalerilor Ordinului Militar ” Mihai Viteazul”, Ferma Cavalerilor și în Cimitirul Municipal la mormântul Slt. (p.m) Cristian- Petru FILIP. Totodată, în aceiași zi începând cu ora 09:00 vor avea loc depuneri de coroane de flori la Bustul Generalului erou Grigore Bălan în satul Blăjenii de Sus.

Eroii nu mor niciodată!!!

OFIŢER  CU INFORMAREA ŞI RELAŢIILE  PUBLICE AL BRIGĂZII 81 MECANIZATĂ           „General GRIGORE BĂLAN”

Sublocotenent
Raluca MUREȘAN