Ziua Învățătorului

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

5 iunie, Ziua Învățătorului

„În umbra fiecărui adult, în sertarul cu amintiri iconice se află și chipul învățătoarei sau al învățătorului. E o imagine pe care o ducem cu noi toată viața, uneori clară, alteori estompată de timp, dar cu siguranță o imagine plină de căldură. Învățătorilor noștri le datorăm, cel mai adesea, temelia învățării cu care am pornit în viață. Pentru că dascălii noștri au pus, odată cu învățătura, câte o părticică din ei în fiecare dintre noi.

An de an, în 5 iunie, în memoria inegalabilului Gheorghe Lazăr, fondator de școală românească, îi sărbătorim pe învățătorii noștri. Cu dragoste și respect. Cu o umbră de nostalgie anul acesta pentru că îi sărbătorim departe de clasă, la o catedră virtuală. Dar cu speranță. Si cu încrederea că 15 septembrie îi va găsi lângă elevii lor, mai puternici și unii și alții, mai încrezători și mai dornici sa experimenteze și alte laturi ale învățării.

La mulți ani dragii noștri învățători! Totul va fi bine!”, transmite prefectul Stelian Dolha cu ocazia Zilei Învățătorului.