Ziua Minorităților Naționale

Partida Romilor Pro Europa promovează  toleranţa şi dialogul între culturi

Bistrița este un oraș multicultural și multietnic, un spațiu amabil cu toate minoritățiile Transilvaniei. În acest context, Ziua Minorităţilor Naţionale, va fi sărbătorită miercuri, 18 decembrie, cu începere de la ora 14.00 la Restaurantul Bistrița. E vorba de un eveniment organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, în colaborare cu Partida Romilor Pro Europa,  sucursala județeană Bistriţa-Năsăud.

În prima parte a manifestărilor, vor fi transmise mesaje din partea Consiliului Județean, Instituției Prefectului, Primăria municipiului Bistrița, dar  și a reprezentanților la vârf al UDMR și FDGR. La eveniment sunt invitați să ia parte, președinți ai partidelor din întreg spectrul politic,   consilieri județeni, locali, primari și viceprimari, lideri ai romilor din teritoriu. De asemenea, la manifestare este invitat să participle și prim-vicepreședintele Partidei Romilor Pro Europa, coordonatorul Regiunii de Nord-Vest si centru, Cătălin Manea.

Pentru că mai sunt puține zile pana la marea sărbătoare a Nașterii Mântuitorului Nostru Isus Hristos, oaspeții și participanții la eveniment vor fi colindați de mai multe grupuri de colindatori de la Liceul de muzica Tudor Jarda,  colindători și dansatori maghiar de la Colegiul Național Andrei Mureșanu, colindători și dansatori germani de la Colegiul Național Liviu Rebreanu. Tot aici vor fi prezenți artiștii de la ansamblul profesionist ”Dor Românesc cu soliștii: Ioachim Spân, Anuța Motofelea și Mirela Petruș.

”Remarc faptul că, trăim cu toții într-un spațiu multicalultural și multietnic amabil cu toate etniile care locuiesc în Transilvania, județul Bistrița-Năsăud fiind cunoscut pentru toleranță și acceptare. Nu în ultimul rând, vreau să îmi exprim mulțumirile sincere față de Consiliul Județean dar și față de Centrul Județean pentru Cultură pentru pentru sprijinul asigurat în toate proiectele derulate pe domeniul cultural”, a conchis președintele Emil Neia Lăcătuș.